.

.

.

.

SAKEENA AKADEMI

Ugentlig Master Class i at argumentere for  Islam

.

.

.

.

INDHOLD

Efterår: sep-dec

Januar

Forår: feb-maj

Juni

1. år

Semester 1

Projekt 1

Semester 2

Projekt 2

Semester 1


Fokus dette semester er på at argumentere for Islam med fokus på emnerne definition af iman og former for tvivl, epistemologi, argumenter for Guds eksistens, ateisme, moderne ideologier, kristendommen, Koranens historie og bevarelse, Koranens mirakler, Profetens liv som tegn på Profetskabet, Islams etik og moral mv.

Semester 2


Fokus dette semester er at forstå og med stolthed og visdom kunne forklare de kontroversielle emner, herunder Islams kvindesyn, LGBT, straffe, vold, ondskab, slaveri, synet på de vantro, evolution, skæbnen og fri vilje, helvedet, frihed, omskæring, orientalister om Koranen og ahadith, mv.

Projekt 1


Under semester 1 arbejder man på et projekt, som skal arbejdes på intensivt i januar og evt. lanceres. Det kunne fx være i samarbejde med underviseren at skrive en bog baseret på undervisningsnoter, udgivelse af artikler om kontroversielle emner, renskrive referater af online kurser/debatter/bøger eller andet, man selv finder på.

Projekt 2


Enten arbejder man på et nyt projekt under semester 2, fordi man færdiggjorde projektet under semester 1, eller også fortsætter man intensivt på sit projekt og lancerer det endeligt her.

LOKATION

Undervisningen foregår i Det Islamiske Trossamfund i København på adressen Dortheavej 45, 2400 KBH NV.

TID

Forløbet strækker sig over ét år og vil med opstart september 2022 foregå ugentligt for begge køn samlet. Der oprettes inshaAllah to hold, det ene sandsynligvis mandag kl. 19-21 og det andet muligvis lørdag. Mere info kommer snart.

ADGANGSKRAV

For at være garanteret en plads, skal man være mellem 15-40 år. Man har desuden førsteret, hvis man har færdiggjort basale islamiske kurser, herunder at kunne læse Koranen på arabisk med tajwid. Gennemførsel af Najm og Tanzeel er fx automatisk adgangsgivende. Har man ikke gennemført noget lignende, kan man dog stadig godt optages.

STØTTE

For at være en del af akademiet, støtter man månedligt med et symbolsk beløb:

  1. Hvis man og/eller ens ægtefælle har fuldtidsindkomst: 199 kr. pr. person
  2. Ellers: 99 kr. pr. person 


Er man ikke medlem af Muslimsk Ungdom i Danmark, er beløbene henholdsvis 349 kr. og 249 kr.

ANSØGNING

Ansøgningen er lukket.